Zoeken
  • Gerard Van vught

Een maagband is alleen voor mensen met veel overgewicht! Of toch niet?

Bijgewerkt op: mei 30


Om in aanmerking te komen voor een maagband-operatiemoet je echt veel overgewicht hebben. En nog gekker, er zijn mensen die eerst nog meerdere kilo's moeten aankomen om in aanmerking te komen voor een maagband!

Als je "maar" 5 of 10 of zelfs 20 kilo wil afvallen, kom je nog niet bijna in aanmerking voor een maagband.

Toch is voor heel veel mensen 5 of 10 kilo een groot probleem. En terwijl ze zelf al van alles geprobeerd hebben, wil het niet lukken.

Dieet: meestal een korte termijn succes

Stiekem kosten al die diëten, shakes, sportscholen, sapkuren enz. veel geld. En dat niet alleen, het vraagt ook een enorme discipline om te doen het vol te houden.

Het resultaat: je valt af en je bent blij. Dus is het dat wel waard. Totdat je erachter komt dat je weer terug bent gevallen in je oude eetgewoontes en de kilo’s er weer aanvliegen.

Zonde van al je energie, tijd en geld dat je erin gestopt hebt.

Diëten geeft vaak geen blijvend effect. Dat weten we eigenlijk allemaal wel. En toch beginnen we er telkens weer vol goede moed aan.

Een dieet is dus voor de meeste mensen niet de juiste oplossing. Een maagband operatief laten plaatsen is ook geen optie. Zelfs al zou je een arts vinden die de operatie hiervoor wil doen blijft het een invasieve operatie waaraan ook risico's kleven en die in ieder geval resulteert in een lange herstelperiode en pijn.

En de Virtuele Maagband?

Met de Virtuele maagband werk je aan het onderliggende probleem waardoor het maar niet lukt om die overtollige kilo’s blijvend te verliezen.

Bijvoorbeeld die drang om toch dat ene chipje in je mond te stoppen en daarna meteen maar de hele zak leeg te eten.

Of toch dat tweede chocolaatje in je mond stoppen terwijl je weet dat je dat niet moet doen. Het lijkt wel alsof het vanzelf gebeurd. Inderdaad … het gebeurd onbewust automatisch, net zoals je hart klopt en dat je gewone dagelijkse dingen doet zonder dat je daar bij moet nadenken. Die denkt er ook niet bij na, je doet het gewoon.

En net zo gewoon als dat jij weet hoe je die dingen moet doen, zo normaal is de beweging van jouw hand naar die snoeptrommel of andere lekkernijen waar je op dat moment gewoon zin in hebt.

Wat doet de Virtuele Maagband op de lange termijn?

Tijdens de 5 sessies van het Virtuele Maagband Programma werken we aan dat onbewust automatisch handelen waardoor jij die overtollige kilo’s niet blijvend kwijtraakt, omdat je steeds weer terugvalt in die onbewust automatische routine.

Daarom is de Virtuele Maagband ook beter dan een echte maagband. Want met een operatieve maagband worden die onbewuste automatische eetgewoontes niet veranderd waardoor je de ongezonde en ongewenste behoefte blijft houden.

De voordelen van een Virtuele Maagband zijn dus groot en één daarvan is dat een Virtuele Maagband ook werkt als je niet zo heel veel kilo's wilt afvallen. Je hoeft geen risicovolle operatie met alle bijwerkingen en nazorg te ondergaan. Je valt af omdat je eetgewoontes van ongezond naar gezond veranderen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen.

Hoe fijn is dat?

En al snel merk je hoe je :

  • je vrijer en gelukkig gaat voelen

  • die kleine pijntjes en andere ongemakken van dat te veel aan gewicht niet meer voelt

  • beter in je vel komt zitten en dat ook uitstraalt

  • meer zelfvertrouwen krijgt en trots op jezelf bent

Daar gaat het toch, dat jij lekker in je vel zit en dat je dingen doet waar je energie van krijgt in plaats van schaamte, schuldgevoelens en belemmerende gedachten. Hoe mooi is het dat er een mogelijkheid is om dat te bereiken? Zelfs als het om "maar" 5 of 10 of 15 kilo gaat waar ze simpelweg nooit een echte maagband voor zouden plaatsen, terwijl jij misschien wel dezelfde (mentale) problemen ervaart als iemand die 50 kilo aan gewicht moet verliezen.

Hoeveel gewicht je ook wilt verliezen, met het Virtuele Maagband Programma vervang je in een 5 sessies je onbewust automatische eetgewoontes voor gezondere en verantwoorde eetgewoontes waar je de rest van je leven plezier van hebt.


Klinkt dat niet als een goed alternatief?

635 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven